Seregély Míra: “Számomra ez egy érdekes, és különleges VB volt…”

Ahogy azt már korábbi cikkünkben írtuk, előző héten a Női U18-as válogatott részt vett a radentheini Div I/A világbajnokságon, ahol nem volt titok, hogy a lányok éremmel szeretnének haza jönni. Az elvárásoknak eleget téve, a csapat a 3. helyen végzett, két helyet javítva az előző világbajnoksághoz képest.

Az 5 gólig, és 4 gólpasszig jutó Seregély Mírát, a magyar válogatott alkapitányát kértük meg, hogy meséljen mindennapjairól, és értékelje az elmúlt egy hét eseményeit.

“A VB felkészülés egy kicsivel rövidebb volt mint tavaly, de ugyanolyan intenzív erőnlétileg és taktikailag is. A táborban mindenki nagyon küzdött, hogy bekerüljön, nagy volt a verseny a keretbejutásért. A VB előtt mindenkinek a kitűzött cél az érem volt, lehetőleg minél fényesebb. Nagyon örülök, hogy sikerült megvalósítani azt, amit elterveztünk, a csapat remekül játszott. A vége felé elfáradtunk, voltak hullámvölgyek, de kitarottunk, sikerült túljutnunk rajta. Mindenki kihozta magából a maximumot. Számomra ez egy érdekes, és különleges VB volt. Amellett, hogy megszereztük a bronzérmet, megkaptam a torna legjobb csatára díjat is. Őszintén nagyon meglepett, nem számítottam rá egyáltalán. Volt még rajtam kívül sok olyan játékos más csapatokból is, akik megérdemelték volna, a csapattársaimról nem is beszélve. Természetesen nagy megtiszteltetés, hogy megkaptam ezt a díjat, és örülök, hogy ilyen fiatalon sikerült ezt elérnem.”

Ha már a világbajnokság részleteit kielemeztük, kíváncsiak voltunk, hogy kezdődött Míránál a hoki szerelem?

“2007-ben kezdtem el jégkorongozni a MAC csapatában” – kezdte mesélni Míra. “A bátyám, Seregély Máté után a szüleim engem is levittek egy edzésre, szóval az nem kérdés hogy mindenben támogatnak, és boldogok, hogy azt csinálom, amit szeretek.”

 

Míra fiatal kora ellenére meghívást kapott a felnőtt válogatottba, ahol könnyen veszi az akadályokat. Idén augusztusban Pribramban már szerepelt is a válogatott színeiben, ahol a csehek elleni 7-1-es sikerből mesterhármassal vette ki a részét. “Nagyon örülök, hogy ott lehetek” – folytatta Míra. “Nem sok lánynak adódik meg a lehetőség, hogy ilyen fiatalon meghívást kapjon a felnőtt válogatottba. Bár sokszor érzem magam félénknek a nagyok között, jól érzem magam, és mindig felnézek rájuk.”

Míra a szezon nagy részében a fiú bajnokságban méretteti meg magát, erről mesélt nekünk. – “Szeretek a fiú csapatban játszani. Nagyon jó a hangulat a csapatban, nagy az összhang, ami jó eredményekhez vezet. Mivel már kiskorom óta fiúk között nevelkedem, és együtt nőttem fel velük, nagyon könnyen beilleszkedtem.”

“Kiskoromban mindig néztem az U18-as, illetve felnőtt válogatott mérkőzéseit” – mesélte Míra. “Az akkori válogatottból, akinek a legjobban tetszett a játéka, a már visszavonult Medgyes Dorci volt, és egyben Ő a kedvenc játékosom is. Legjobb eredményem pályafutásom alatt, amire szívesen visszaemlékszem, az az volt, amikor első U18-as világbajnokságomon az egyik meccsen megkaptam a legjobb játékos díjat. Egyáltalán nem számítottam rá, én voltam az egyik legfiatalabb akkor a csapatban, és nagyon nagy meglepetésként ért, viszont egyben nagyon boldog is voltam, hogy elnyertem ezt a díjat.”

További sikerekben gazdag évet kívánunk a sportban, tanulásban, és az élet minden területén!