Megvan a KMH 100-ik gólja EWHL-ben: 47-ik heti összefoglaló

EWHL & SuperCup

Aisulu Almaty – DEC Salzburg Eagles 1:2 H.U.

Az Almaty csapata folytatta Európai körútját, ezúttal a Salzburg Eagles csapatához utaztak. Az első harmad nem hozott döntést, a második játékrészben az Almaty szerezte meg a vezetést, amit a Salzburg a harmadik etapban egalizálni tudott. A hosszabbításban a hazaiak döntötték el a mérkőzést. Az Almaty a szuperkupában így 1 ponttal a tabella utolsó helyén áll, 5 lejátszott mérkőzést követően, míg a Salzburg az 5-ik helyet foglalja el 5 ponttal.

Budapest U25 Select – KEHV Lakers 3:6

Budapesti körútjuk első napján a Budapest U25 Select csapatával néztek szembe, akik a Kisstadionban fogadták ellenfelüket a szombati játéknapon. Az FTC-Telekom és MAC Marilyn egyvelegéből álló csapat nagy elánnal ment neki a mérkőzésnek, de a jelek szerint a Lakers keresztbe húzta számításaikat, és a kezdő korongbedobást követően, egy pillanatig sem kételkedve önmagukban küzdöttek a 3 pontért.

Az első játékrész feléig fej-fej mellett haladtak a csapatok, a 13-ik percben Butler Danielle szerezte meg a vezetést Tóth Enikő átadásából, aki nem sokat váratott magára, szűk két perc múlva kettőre növelte csapatuk előnyét a házigazdával szemben. Kapuralövések tekintetében is erősebbek voltak a vendégek, az első játékrészben 16-szor sikerült kapura juttatni a pakkot. A második felvonásra az U25 Select összeszedte magát, olyannyira, hogy háromszor is sikerült zsinórban betalálniuk Adamitsch Anja kapujába. Először Kiss Andrea, másodszor Seregély Mira, majd újra Kiss Andrea volt eredményes egyenlő létszám mellett. A harmadok játéka volt ez, hiszen a záró felvonásban újra a vendégek tudtak felül kerekedni, a nagy elánnal megérkező Lakers csapatából a 44-ik percben Lopez Alessandrakapott büntetőlövési lehetőséget Timkó Blanka szabálytalansága miatt, amit sikerült is értékesítenie, így egalizálni az eredményt. Három perc múlva Ropatsch Valentina, az első soros center került helyzetbe, be is talált, az ő neve mellé jegyezték a győztes gólt. A következő találatot Butler Dainelle jegyezte, újra Tóth Enikőátadásából. Dauböck Lena gólja zárta a mérkőzést, Butler Danielle átadásából, ezzel beállítva a 3:6-os végeredményt. Tóth Enikő a mérkőzésen egy gólt szerzett, és két assziszttal szolgálta ki csapattársait, így önmaga 3 egységgel gyarapította a kanadai táblázaton gyűjtött pontjait.

KMH Budapest – KEHV Lakers 10:1

A Lakers folytatta budapesti turnéját, ezúttal a KMH Budapest csapatát látogatta meg. A vendégek két igazán jó mérkőzést tudhattak maguk mögött, amit a mérkőzésre kilátogatók láthattak is, hiszen próbálták tovább vinni ezt a fonalat. Az első harmad elején azonban mindjárt a második perc derekán Gasparics Fanni talált be a vendégek kapujába Horváth Tifani átadásából. A 7-ik percben, ugyanebben a felállásban megszerezték a csapat második gólját is. A Lakers nagyot küzdött, meglehetősen jól presszionálták a hazaiakat, a 8-ik percben azonban Horváth Tifani minden kétséget eloszlatva lőtt a vendégek kapujába Gasparics Fanni és Scott Stacey átadásából. A 15-ik percben ismét Horváth Tifani volt eredményes, Gasparics Fanni és Knee Sarah közreműködésével, így a KMH-s lányok 4 gólos előnnyel mehettek a pihenőre. A Lakers természetesen egy pillanatig sem adta fel a mérkőzést, a szünet utáni 4-ik percben egy kék vonalról elengedett Ropatsch Valentina lövés pattant meg Németh Anikó előtt, aki már nem tudott hárítani, így a Lakers szépíteni tudott. A következő percekben Kiss-Simon Franciska oszlatta szét a Lakers reményeit a mérkőzésbe való visszatérésre, Huszák Alexandra és Dabasi Réka átadásából talált be a vendégek kapujába. Egy perccel később Gasparics Fanni összehozta mesterhármasát, Huszák Alexandra készített elő. A második játékrész közepén még a DEBL csapatból feljátszó Szick Dorka is betalált, a szintén DEBL-es Váradi Orsolya átadásából (7:1). A záró felvonásban még Stacey Scott (Kiss-Simon F., Gasparics F.) és Huszák Alexandra (Dabasi R., Jókai-Szilágyi K.) is betalált emberelőnyből, ezzel 9:1-re módosítva az eredményt. Fél perccel a mérkőzés lefújása előtt azonban még Huszák Alexandra újra betalált egy szólót követően, ezzel megszerezve csapata 10-ik gólját a mérkőzésen. 10/100-as gól volt ez, hiszen a KMH ezzel megszerezte a szezonban a 100-ik lőtt EWHL gólját is!

KSV Neuberg Highlanders – HK SZ Olimpija Ljubljana 6:3

Bár a vendég Olimpija csapata nagyot küzdött, a házigazda Neuberg magabiztosan hozta a mérkőzést. A tabella két utolsó helyezettje között így egy 3 pontos különbség keletkezett, a Neuberg javára.

Aisulu Almaty – EHV Sabres Vienna 1:2

Az Almaty csapata az első harmadban szerzett góljával egészen a záró játékrészig tudta tartani egy gólos fölényét, de a Sabres az utolsó harmadban szerzett két találatával a maga javára tudta fordítani a mérkőzést, ezzel megszerezve a 3 pontot.

DEBL

KMH Budapest – MAC Marilyn 2:1

A hét első DEBL mérkőzése budapesti vonatkozású volt, a KMH Budapest csapata fogadta a MAC Marilyn együttesét. A kevés gólos mérkőzésen a Marilyn szemmel láthatóan próbálta hazavinni a 3 pontot. Az első játékrészben kiegyenlített volt a küzdelem, nem született találat, majd a második felvonásban Kerekes Kármen szerezte meg a vezető találatot hazai oldalról Puskás Noémi átadásából, amire Csiszer Sarolt tudott válaszolni Lörincz Krisztina átadásából, ezzel egalizálva a második etapot. Egészen a mérkőzés 59-ik percéig nem sikerült találatot szereznie a csapatoknak, amikor Horváth Dominika bevitte a győztes találatot a Marilyn kapujába.

SPG Kitzbühel/Kufstein – FTC-Telekom 3:2 H.U.

Meglehetősen szokatlan időpontra tették a Fradi következő DEBL mérkőzését, a csapatnak 10:00-kor már a kezdő korongbedobáshoz kellett odaállni, ráadásul nem is hazai pályán, a Kitzbühel fogadta őket szombat reggel. Az utazás így egy nappal előrrébb, péntekre lett téve a hosszú út miatt. A meccs 6-ik percében Józsa Orsolya meg is tudta szerezni a vezetést csapatának Wende Rebeka átadásából, a hazaiak azonban a 8-ik percben egyenlíteni tudtak, fej-fej mellett haladva.  A 18-ik percben Sőléd Orsolya talált be Lendvai Kata és Józsa Orsolya átadásából, így egy gólos fölénnyel tudták zárni a játékrészt. A második etap nem hozott gólt egyik csapatnál sem, a záró epizódban pedig csak a hazaiak tudtak találatot szerezni az 56-ik percben, ezzel hosszabbításra mentve a mérkőzést. A ráadásban nem kellett sokat várni, 47 másodperccel a hosszabbítás korongbedobását követően a hazaiak részéről Achhorner Stefanie zárta le a mérkőzést. Ezzel a győzelemmel a Kitzbühel egy ponttal megelőzte az eddig második helyen álló FTC-Telekomot a tabellán. A Fradi eddig veretlenül vitte a DEBL bajnokságot, zsinórban öt nyert mérkőzés után szakadt meg a sorozat.

DEC Devils Graz – SPG Caps Flyers/Highlanders 1:0

A hazai DEC Devils Graz csapata mindösszesen egy harmadik harmadban szerzett góllal tudta megnyerni a mérkőzést, mondhatjuk igen kevés gólos mérkőzésen.

FTC-Telekom – SPG Kitzbühel/Kufstein 1:2 B.U.

Sajnos a visszavágón sem sikerült szépítenie a Fradinak, a Kitzbühel büntetőkkel tudta megnyerni a mérkőzést. Az első felvonásban egyik fél sem tudott gólt ütni, a második játékrész közepén azonban Papacsek Réka szerezte meg a vezetést Hidasi Szabina és Marsl Alexandra átadásából. A pihenő után  jöhetett a harmadik harmad, amikor is a Kitzbühelnek emberhátrányból sikerült egyenlíteni, így hosszabbításra mentve a találkozót. Mivel az 5 perc ráadás sem hozott döntést, így következhettek a büntetők, amit a Kitzbühel nyert meg. Az SPG Kitzbühel/Kufstein így maga mögé utasította az FTC-Telekom csapatát a tabellán, és átvette a második helyet.

NŐI U25

KMH Budapest – FC Hatvan Girls 18:1

A szerdai játéknapon a KMH csapata az FC Hatvan Girls együttesét fogadta, ezúttal a Tüskecsarnokban. A papírforma igazolódni látszott, Szelényi Lilien, Schmidt-Natkay Alíz és Metzler Regina is 5 gólt tudott szerezni, valamint Nyers Loretta, Maár Emese és Meggyes Lelle Sarolta is egy-egy találatot jegyzett, míg a vendégek oldaláról Kolozsvári Angelika tudott eredményes lenni.

DVTK Jegesmedvék – Angels NJSE  2:10

A liga újonc DVTK Jegesmedvék a dunaújvárosi Angels NJSE csapatát fogadta otthonában szombaton. A papírforma maximálisan érvényesítette magát, hiszen az Angels a tabella harmadik helyéről vágott neki a mérkőzésnek a KMH mögött 2 ponttal, míg a DVTK Jegesmedvék 8 mérkőzés után az utolsó helyen, nyeretlenül álltak. A mérkőzésen a dunaújvárosi Tóth Boglárka 5 gólt is szerzett csapatának! Gólszerzők: Pitti Panna, Balog Gréta illetve Tóth Boglárka, Herku Mónika, Herku Mónika, Tóth Boglárka, Olajos Réka, Tóth Boglárka, Chlepkó Zsófia Anna, Pinkó Viktória, Tóth Boglárka, Tóth Boglárka. Az Angels NJSE ezzel megelőzte a tabella második helyén álló KMH Budapest csapatát egy ponttal, így a második helyen áll a forduló végén.

Óbuda Hockey Academy Girls – ifs. Ocskay Gábor JA 3:6

Óbudára látogatott az ifj. Ocskay Gábor JA csapata, aki a tabella 4-ik helyén álló OHA Girls csapatával találkozott. A csapatok nem várattak sokat magukra, a kezdő bulit követő szűk két percben már 1:1 volt az eredmény. Először a hazai oldalon Orbán Petra Adrienn, majd vendég oldalon Gyarmati Bianka volt eredményes. A csapatok nagyjából egyenlő erőfölényeket demonstráltak, a 11-ik percben a vendégek 78-as játékosa, Ferik Evelin tudta Csató Viktória kapujába juttatni a pakkot, erre Péter Csilla válaszolt hazai részről. Az első harmad végén így 2:2-es állás mellet mehettek a lányok megérdemelt pihenőjükre. A második felvonásban ismét az Ocskay kezdte meg a góllövést, újra Ferik Evelin talált be az OHA kapujába, ezzel újra átvéve a vezetést. Nem telt el azonban sok idő, Péter Csilla megszerezte önmaga 2-ik, csapata 3-ik gólját. A záró játékrészben röpke 49 másodperc elteltével újra Ferik Evelin keze sült el, Tóth Flóra asszisztjából, újra az Ocskaynál a vezetés… Később még Bíró Andrea is betalált, a mérkőzést azonban Ferik Evelin 4-ik gólja zárta, az Óbuda Hockey Academy a záró felvonásban már nem tudott gólt szerezni.

RCsapatGPWLOTWOTLGGADIFFP
1EHV Sabres Vienna131300084216339
2KMH1411210117239435
3Aisulu Almaty14941053233029
4EVB Eagles Südtirol14930248272129
5DEC Salzburg Eagles14860053292424
6KEHV Lakers15510004252-1015
7Budapest U25 Select15312003284-529
8KSV Neuberg Highlanders142120028101-736
9HK SZ Olimpija Ljubljana152130017114-976
RCsapatGPWLOTWOTLGGADIFFP
1EHV Sabres Vienna7610034241018
2ECDC Memmingen7510123101316
3ESC Planegg742102322114
4SKP Bratislava63300201739
5KMH62400201736
6EVB Eagles Südtirol725001728-116
7DEC Salzburg Eagles61410815-75
8Aisulu Almaty61401820-124
RCsapatGPWLOTWOTLGGADIFFP
1KMH13130008137839
2SPG KITZBÜHEL/KUFSTEIN12713140122828
3FTC-Telekom13821242321028
4MAC Marilyn1254032929018
5DEC Devils Graz13571050361417
6SPG Caps Flyers/Highlanders13571046351117
7DHC Ice Cats Linz13112001671-553
8EHC Gipsy Girls Villach12111001193-823
RCsapatGPWLOTWOTLGGADIFFP
1FTC-Telekom141400084127242
2KMH14941087295829
3MAC Marilyn14940169373228
4Angels NJSE14841163402327
5IOGJA14670173472619
6OHA Girls1449104956-714
7FC Hatvan Girls14212002492-686
8DVTK141130012148-1363