Hosszabbításban győzött az Angels NJSE: 49. heti összefoglaló

EWHL

Korán kezdődött a heti EWHL forduló, hiszen az Almatyra több mérkőzés is várt magyar körútján. Kedden a Budapest U25 Select csapatával találkoztak, ahol magabiztos, 6 gólos győzelmet arattak, a magyarok gól nélkül zárták a mérkőzést. Szerdán a KMH Budapest együttese fogadta a kazah csapatot. Bár a hazaiak végig küzdötték a mérkőzést, a kazah védelmet nem tudták fellazítani, mindösszesen egy gólt tudott szerezni a Hokiklub, míg a vendégek kétszer is betaláltak, így a tabella első helyére ugrottak. A Salzburg csapata 7:2-es győzelmet aratott a Neuberg ellen. Az U25 Select a heti második mérkőzését is elveszítette, ezúttal a Bécs csapata ellen, 3:5 arányban. A Bécs ezzel a tabella második helyére ugrott. A KMH újra összemérhette tudását az Almaty ellen, bár a mérkőzést a kazahok, mint pályaválasztók, Bécsbe vitték. A szerdai bizonytalanságnak nyomát Budapesten hagyva a Hokiklub 4:0 arányban verte el az Almatyt, ezzel visszavéve első helyét az EWHL tabellán. Jó hétvégét zárt a Salburg, kettőből kettő mérkőzést tudott megnyerni, vasárnap a KEHV Lakers csapatához utaztak, ahol 3:1 arányban tudtak diadalmaskodni. A Bolzano 5:0 arányban tudta elhozni a tabella utolsó helyén álló HK SZ Olimpija Ljubljana csapata ellen.

Tabella jelenlegi állása: 1: KMH, 2: EHV Sabres Vienna 3: Aisulu Almaty


EWHL SuperCup:

A KMH a 17/18-as szezonban ugyanezen a héten játszotta az Almaty ellen azt a Szuperkuma meccset, amivel bebiztosították első helyüket a kupán. Sajnos az idei mérkőzésen, vasárnap a kazahok két emberelőnyös találattal meg tudták nyerni a mérkőzést, a KMH csupán egy gólt tudott szerezni a hazaiak ellen. A KMH így a négy lejátszott mérkőzésből, 3 vereséggel a tabella utolsó előtti helyén áll, 3 ponttal, az Almaty megszerezte első rendes játékidős győzelmét, plusz volt egy pontjuk, így a KMH előtti 6-ik helyen zárták a fordulót.


DEBL:

Pénteki napon a KMH – FTC-Telekom összecsapással kezdődött meg a DEBL hétvége. A juharlevelesek magabiztosan, 5:0 arányban tudtak győzni, jelenleg 30 ponttal a tabella első helyét foglalják el. A KMH ezzel az eddig lejátszott 10 mérkőzésből tizet nyert meg. A Zágráb – MAC Marilyn találkozó elhalasztásra került, ugyan úgy, mint a Linz – Villach mérkőzés. A Kitzbühel 7:0 arányban verte a Caps Flyers/Highlanders csapatát. A MAC Marilyn a Graz-hoz utazott, ahol hosszabbításban a hazaiak bizonyultak eredményesebbnek, így beállítva az 5:4-es végeredményt.


U25:

Nem bővelkezdtünk a mérkőzésekben ezen a hétvégén a magyar bajnokságokban. Szerdán az FTC-Telekom a KMH Budapest csapatával találkozott, ahol 4:1 arányban tudta otthon tartani a 3 pontot a Fradi. Az Óbuda Hockey Academy – DVTK Jegesmedvék mérkőzést elnapolták. Az ifj. Ocskay Gábor JA a dunaújvárosi Angels NJSE csapatát fogadta, ahol rendes játékidőben 5:5-ig tudták hízlalni az eredményt. A hosszabbításban az Angels tudta megszerezni a győztes találatot, végeredmény 5:6.

A hét mérkőzései

DátumHazaiI/EVendégLigaHelyszín
EWHL
EWHL
Női U25
DEBL
Női U25
EWHL
Női U25
DEBL
EWHL
EWHL
DEBL
DEBL
EWHL
EWHL
EWHL SuperCup