Heti összefoglaló | 43-ik hét

Válogatott

Hamarosan kezdetüket veszik az IIHF szünetben megrendezésre kerülő válogatott tornák. A felnőtt válogatott hazai jégen, a Vasas Jégcentrumban, Hat Nemzet Tornán vesz részt, ahol két csoportban kerülnek megrendezésre a torna mérkőzései. A mieink a “B” csoportban a kínaiakkal, valamint a dánokkal fognak szorítóba lépni, a két mérkőzés után helyosztót játszanak, az utolsó napon, az “A” csoportban azonos helyen végző csapattal. Íme a magyar mérkőzések kiírása:

Az U18-as lányok Lengyelországba utaznak november 8-án, ahol a britt, spanyol, és a házigazda lengyel csapattal mérkőznek meg a Négy Nemzet Torna keretein belül. Sajnos azt még pontosan nem tudjuk, hogy melyik mérkőzés mikor és melyik napon kezdődik, de amint kapunk bármilyen információt, azt azonnal jelezni fogjuk.

EWHL

A Budapest U25 Select Olaszországba, Bolzanoba utazott, hogy megmérkőzzön az Eagles csapatával. Nagy nap volt ez a csapat számára, hiszen ezen eseményen debütált az együttes új vendégmeze. Sajnos a mérkőzés végeredménye nem a budapesti együttes számára volt kedvezőbb, a magyar delegáció egyetlen gólját Pintér Hanna Szerezte, Kiss Andrea átadásából. A túrának azonban ezzel még nem lett vége, hiszen másnap a lányok Bolzanoból egyenesen Salzburgba utaztak, ahol várt rájuk a következő megmérettetés.

A DEC Salzburg Eagles csapata magabiztosan legyőzte a Ljubljanából érkező Olimpija együttesét. A kapuralövési statisztika is jól mutatja, hogy a hazai csapat hatalmas fölényben volt a vendégekkel szemben, 64:6.

Két nap alatt a második mérkőzését játszotta a Budapest U25 Select. Sajnos a Salzburg ellen is hasonló végeredményt sikerült produkálni, mint az egy nappal ez előtti Bolzano elleni mérkőzésen. A Budapest U25 Select gólját emberhátrányból Pintér Hanna szerezte, Fecske Maja Ágnes átadásából.

A Ljubljana ezúttal a KEHV Lakers-t, Fodor Zoltánék csapatát fogadta otthonában. Az eredmény ellenére, bár kicsit meglepően is, a Lakers dupla annyit lőtt kapura, mint ellenfele. Az első harmad szoros, 2:1-es eredményt hozott, míg a második játékrészben egyik félnek sem sikerült betalálni. A záró felvonásban az Olimpija bizonyult erősebbnek, 2 gólt is tudott szerezni, ezzel beállítva a 4:1-es végeredményt.

A KMH, ha mondhatjuk így, ott folytatta, ahol abbahagyta, már ami a gólgyártást illeti. Igen nagy arányú győzelemmel sikerült elindulni a haza vezető úton. Rögtön a második percben Stacey Scott volt eredményes Gasparics Fanni, és a védő Amie Varano átadásából. Egészen a periódus végéig nem esett gól, amikor is záró etüdként a bekk, Sarah Knee juttata kapuba a pakkot Dabasi Réka átadásából. A második felvonásban tudták a hazaiak megszerezni egyetlen találatukat, mégpedig Boutour Audrey-Ann révén, míg a vendégek több ízben is eredményesek voltak. Huszák Alexandra Kiss Simon Franciska átadásából, Stacey Scott Huszák Alexandra átadásából, és ismét Huszák Alexandra, ezúttal Gasparics Fanni átadásából szerzett gólt. A záró játékrész eleje nem hozott gólt, de a 48-ik percben ismét megindult a gólgyártás. Gasparics Fanni ezúttal Stacey Scottot szolgálta ki, majd ugyanezt megtette Horváth Tiffany is, aki ezután Somogyi Vivien átadásából jegyzett találatot. Az 56-ik percben még Gasparics Fanni szólóban el tudott ugrani a mezőnyből, és értékesítette is a helyzetet, ezzel beállítva az 1:9-es végeredményt. A KMH ezzel a 3 ponttal felugrott a tabella 2-ik helyére, közvetlenül az Aisulu Almaty mögé, akik két ponttal járnak a lányok előtt, de kettővel több mérkőzést is játszottak. A KMH 5 mérkőzés után, nem elírás, +58-as gólkülönbséggel állnak a tabellán az EHV Sabres Vienna csapata előtt, akik ugyanúgy 5 mérkőzéssel, és 15 ponttal várják a következő fordulót.

DEBL

Az SPG Kitzbühel/Kufstein hozta a kötelezőt, az EHC Gipsy Girls Villach csapatát fogadták, és bár a vendégek tudtak lőni egy gólt, a házigazda mégis magabiztosan tudta hozni a mérkőzést.

A DHC Ice Cats Linz három magyar együttest is meglátogatott a hétvégén, az első a MAC Marilyn csapata volt. A budapesti lányoknak fontos volt a 3 pont itthon tartása, ami természetesen sikerült is nekik. Az első harmad 17-ik percében Farsang Noémi szerezte meg a vezetést Péter Csilla és Velcek Milica átadásából. Sajnos 21 másodperc múlva erre már tudtak is válaszolni a vendégek, egalizálva a részeredményt, és a játékrészt. A második etapban sokáig nem sikerült egyik csapatnak sem betalálni, de a mérkőzés 38-ik percében Kordisz Ildikó és Véghelyi Dóra átadásából Gondos Tamara szerezte meg újra a vezetést, valamint a győztes gól mellé is bejegyezte nevét. 19 másodperc múlva szerepet cseréltek a lányok, most Véghelyi Dóra szerzett gólt Gondos Tamara átadásából, így beállítva a 3:1 arányú végeredményt. A záró játékrészben már nem esett találat.

Folytatódott az Ice Cats Linz rossz szériája, ezúttal az FTC-Telekommal találták szembe magukat, ahol bár több gólt szereztek, mégsem tudták szorossá tenni a mérkőzést. Az első játékrészben a Fradi megmutatta, hogy miért is lépett a pályára, a mérkőzés 12-ik másodpercében Sőléd Orsolya talált be a vendégek kapujába. Nem telt el egy perc, amikor Orsi már “csak” kiszolgáló személyzeti pozícióba került, Lendvai Katának adott gólpasszt. Sőléd Orsi még a kezdő játékrészben Józsa Orsolyát is kiszolgálta, aki gólra váltotta passzát. A linziek egy kettős emberelőnyből még szépíteni tudtak, de magabiztos előnnyel mentek pihenőre a lányok. A második játékrész közepén Wende Rebeka szerezte meg a győztes gólt Papacsek Réka átadásából. A vendégek következtek egy góllal, amit egy újabb Sőléd Orsolya gól követett, az asszisztosok Józsa Orsolya, és Balázs Noémi. A vendégek még tudtak egyet szépíteni Gürtler Alexandra révén, de mind hiába, Timkó Blanka beállította a 6:3-as végeredményt. Amennyiben számításaink helyesek, Sőléd Orsi nem kevesebb, mint 2 góllal és 2 gólpasszal támogatta meg a csapatot, ezzel a mérkőzésen 4 pontot szerezve! Gratulálunk Orsi, és természetesen az egész csapatnak!

A KMH szó szerint lenullázta a Flyers csapatát. A statisztika szerinti 32 kapura lövésből 8-at tudtak gólra váltani, ami meglehetősen jó mutatónak bizonyul. Szilágyi Levente csapata nem sokáig tétlenkedett, a kezdő felvonásban 3-at, a második játékrészben 1-et, a harmadik harmadban 4-et pakolt a házigazda kapujába.

Gólszerzők és asszisztok: Horváth Dominika (Szick Dorka), Szamosfalvi Petra (Horváth Dominika), Puskás Noémi (Molnár Mónika), Horváth Dominika (Szamosfalvi Petra, Molnár Mónika), Váradi Orsolya, Cselényi Viktória (Strobl Lara), Szick Dorka (Horváth Dominika), Puskás Noémi (Cselényi Viktória)

Talán jogosan mondhatjuk, hogy a DHC Ice Cats Linz csapata elfáradt a körútja végére, és pontok helyett sajnos csak gólokat tudtak hazavinni, nem is keveset, 3 mérkőzésről 15-öt. Bár a KMH-s lányok is picit fáradtak voltak, hiszen előző nap idegenbeli mérkőzésen játszottak, meglehetősen sok utazással, mégis uralni tudták a mérkőzés egészét. Az ellenfél az egész mérkőzés alatt mindössze 8-at tudott kapura lőni, melyeket Horváth Vanessza magabiztosan hárított. Szick Dorka mesterhármast tudott jegyezni a mérkőzésen, gratulálunk neki, és a csapatnak is a győzelemhez!

Gólszerzők és asszisztok: Horváth Dominika (Szamosfalvi Petra), Szick Dorka (Egyedi Noémi), Cipriani Gadient Tiziana, Váradi Orsolya (Fodor Lili, Cipriani Gadient Tiziana), Szick Dorka (Horváth Dominika), Szick Dorka (Szamosfalvi Petra)

U25

Az U25-ös bajnokság kedvelőinek sajnos rossz hír, hogy a héten mindössze két fordulót játszottak a lányok a bajnokságban. Természetesen ez annak is köszönhető, hogy a csapatok képviseltetik magukat más bajnokságokban is, ami azért őszintén megvallva, nem is olyan rossz dolog! 🙂

A székesfehérvári alakulat szombaton látta vendégül a miskolciakat. Sajnos a különbség a végeredményen is meglátszott, de a DVTK-nak azért sikerült megszerezni becsületgólját a mérkőzésen. Az ifj. Ocskay Gábor Akadémia lányai már az első harmadban tudatták, hogy szándékukban sem áll engedni a 3 pont otthon tartásából, 5 gólt szereztek az első játékrészben. A második harmad szorosabnak bizonyult, a fehérvár 3, míg a DVTK 1 gólt szerzett Popovics Polett Nelly révén. A záró játékrészben már csak a hazaiak tudtak eredményesek lenni, 4 alkalommal találtak be a vendégek kapujába.

Hihetetlenül szoros mérkőzést játszott egymással az Óbuda Hockey Academy, valamint vendégük, a dunaújvárosi Angels NJSE. Ha láttunk már ki-ki meccset, akkor erre a találkozóra ez igazán érvényes lehet, mi sem mutatja jobban, hogy az első találat megszületéséig nem kevesebbet, mint 15 percet kellett várni, amikor Herku Mónika, az Angels csapatkapitánya megszerezte a vezető gólt csapatának. Egy karikacsapásra megváltozott minden, hiszen az addigi gólmentes játékot, és a vezető gólt egy másfél perccel később érkező találat, Farsang Noémi Eszter révén, az Óbuda részéről újra döntetlen helyzetbe hozta a mérkőzést. A második játékrészre az Academy lányai szemmel láthatóan nagyobb elánnal érkeztek meg, szűk két perc után Péter Csilla góljával az Óbuda, a mérkőzésen először, átvette a vezetést. 10 perc múlva aztán az OHA részéről Nagy Renáta is betalált, így duplázni tudta előnyüket a vendégekkel szemben. A periódus fennmaradó idejében már semmi érdemleges nem történt, a mérkőzést akár eldöntöttnek is gondolhatták volna a helyszínen jelen lévő szurkolók. És most jön a de… Az Angels olyannyira összeszedte magát, hogy a mérkőzés 51-ik percében Maricsek Sára góljával egy gólra fel tudott zárkózni a vendég csapat, amire válaszul a házigazdák időt kértek, hiszen tudták, nem kell sok, hogy az Angels egalizálni tudjon.Az Angels az 56-ik percben kérte ki az idejét, meg is lett az eredménye, Tóth Boglárka beállította a 3:3-as állást, így jöhetett az 5 perc hosszabbítás. Két percet és 14 másodpercet kellett várni, mikor Péter Csilla megszerezte önmaga második, csapatának pedig győztes gólját.

RCsapatGPWLOTWOTLP
1131300039
2141121035
314941029
414930229
514860024
6155100015
715312009
814212006
915213006
RCsapatGPWLOTWOTLP
17610018
27510116
37421014
4633009
5624006
6725006
7614105
8614014
RCsapatGPWLOTWOTLP
1131300039
212713128
313821228
412540318
513571017
613571017
713112003
812111003
RCsapatGPWLOTWOTLP
1141400042
214941029
314940128
414841127
514670119
614491014
714212006
814113003