Folytatódott az U14-es tehetséggondozó program a Tüskecsarnokban

Újabb két napos U14-es tehetséggondozó programot tartott az MJSz a Tüskecsarnokban. Bedő Botond irányítása alatt több edzővel, és kapusedzővel zajlott a program. Ezúttal Rónai Alexandra mesélte el élményeit a két napos rendezvényről, ahol több, mint 100 lány vett részt:

Két napos összetartáson vagyunk túl, az első napon a 2007/8-as születésű, a második felvonásban a 2005/6-ban született lányok vettek részt a tehetséggondozó programon. Nagyon jó látni, hogy egyre több lány kezd el jégkorongozni, hiszen 2 nap alatt több, mint 100 lány jelent meg a pályán. A program két jeges edzésből állt mindkét nap. Két csoportban próbáltuk a klubbcsapatban szerzett tudást fejleszteni, nagy hangsúlyt fektetve a koritechnikára, amit még ilyen korban nagyon jól, és könnyedén el lehet sajátítani. Különféle állomásokon olyan gyakorlatokat raktunk össze, ahol a fejüket is használni kellett. A második edzésen egész pályás játékkal töltöttük az időt. A programban szerepelt még egy száraz edzés, illetve részt vettek a lányok egy interaktív előadáson is, amit sportpszichológus tartott. Mindenkin nagyon látszott az akarás, szemmel láthatóan keményen dolgoznak klubbcsapatukban, minden alkalommal nagyobb tudással jönnek a tehetséggondozóra, egyre több feladatot tudnak jól megvalósítani. Összességében nagyon jó hangulat volt a jégen, és a pályán kívül is. A lányok nagyon ügyesek voltak, remélem tudják kamatoztatni a megszerzett tudást a hétköznapokban is.

Fontos, és nagyon hasznos programról beszélünk, hiszen itt megtanulhatják a lányok még U18 előtt, hogy milyen a válogatott légkör, milyen olyan játékosokkal eltölteni egy napot, akikkel nem egy csapatban játszanak, és nem azok az edzők vannak a pályán, akikkel hétről-hétre gyakorolják a játékot. Megtanulhatják, hogy milyen egy szervezett edzés lefolyása, bemelegítés, száraz edzés, levezetés, nyújtás. Mindezt természetesen szakavatott, képzett edzők jelenlétében.