DEBL: Két magyar siker az osztrák másodosztályban

A DEBL bajnokság szombati fordulójában a MAC MArilyn a DHC Ice Cats Linz csapatához utazott, az FTC Telekom pedig itthon fogadta az SGP Caps Flyers/Highlanders csapatát. Két hazai siker született, hiszen a Marilyn, és a Fradi is diadalmaskodni tudott ellenfelén.

Eredmények

Csapat1st2nd3rdTVégeredmény
DHC Ice Cats Linz1214V
MAC Marilyn1236GY

Íme a Marilyn értékelője a macmarilyn.hu oldalról:

Két napos DEBL túránk első állomásán kétgólos győzelmet szerzett csapatunk. Annak ellenére, hogy a kapura lövéseink száma minden harmadban több volt ellenfelünkénél, a vezetést csak a harmadik harmadban sikerült megszereznünk, amit a mérkőzés végéig már meg is tartottunk.

A hosszú út után nehezen pörgött fel csapatunk a mérkőzés kezdetére. Ezt kihasználva ellenfelünk egy gyors góllal megszerezte a vezetést. Torontáli Anna góljával, 10 perccel később tudtunk egyenlíteni. A szünetre 1:1-es döntetlennel mentünk.

A második harmadra már energikusabban korcsolyázott ki a csapat, ám egy újabb kiugrásból ismét a házigazda szerezte vissza a vezetést. Ezúttal a válaszunk már nem váratott magára sokat, egy kapu mögül érkező passzt Dettrich Szilvi lőtte rá, amit a kapus hárított, a kipattanót viszont Szelényi Nina értékesítette. A játékrész végére egy gyors gólváltással 3:3-ra alakult az eredmény. A Marilyn oldaláról csapatkapitányunk használta ki helyzetét.

A 43. percben végül Velcek Milica egyéni akciója révén egy gólos előnyhöz jutott csapatunk. Ali g több, mint 3 perccel később Szelényi Nina duplázott és ezzel már 5:3-ra vezetett a Marilyn. Ezt követően egy osztrák játékos sajnálatos sérülése miatt állt hosszú percekig a játék, ami megtörte a mérkőzés ritmusát. A folytatásban ellenfelünk ragadta magához a kezdeményezést és rövid időn belül egy védelmi hibát kiszámítva egy gólosra faragta hátrányát. Fél perccel a vége előtt emberelőnyben még kapusát is lehozta a Linz az egyenlítés reményében, de végül Köles Kata használta ki az üres kapus helyzetet, ezzel beállítva a 6:4-es végeredményt.

Inglis Márton (vezetőedző) értékelése:

„Összességében elégedett vagyok a mutatott játékkal, olyan gólokat kaptunk, melyek könnyen javítható hibákból születtek. Annak pedig külön örülök, hogy több gólt lőttünk a kipattanónkból, vagy a kapu előtti határozottságunkból fakadóan. Nagyon nagy elemzésre nincs idő, mivel bő 12 óra múlva bedobják a korongot a következő mérkőzésen.”

Eredmények

Csapat1st2nd3rdTVégeredmény
FTC-Telekom1001GY
SPG Caps Flyers/Highlanders0000V

És az FTC-Telekomé a fradi.hu oldalról:

Az FTC-Telekom női jégkorongcsapata a vártnál nehezebben, de hazai jégen is legyőzte az SPG Caps Flyers/Highlanders csapatát az osztrák bázisú DEBL-ben, ezzel két mérkőzés után hibátlan.

Dörök Rudolf tanítványai az első, bécsi mérkőzésen aratott magabiztos, 8-0-s győzelem után a DEBL-ben is folytatták szereplésüket. Csapatunk ezúttal is az osztrák SPG Caps Flyers/Highlanders ellen játszott, ám ezúttal hazai jégen, az FTC Sátras Jégpályán. A mieink már az első harmadban megszerezték a vezetést, ám senki nem gondolta volna ekkor még, hogy ez marad a találkozó végeredménye is. Pedig ez maradt, összesen 41 kapura lövésünkből ez az egy találat született. Így a vártnál nehezebben, de sikerült megszerezni az újabb győzelmet, és százszázalékos mérleggel, kapott gól nélkül állunk az osztrák bázisú női liga tabellájának második helyén, az egy mérkőzéssel többet lejátszó, ám már nem hibátlan Kitzbühel mögött.

Folytatás vasárnap, szintén hazai jégen, a Villach ellen.

FTC-Telekom – SPG Caps Flyers/Highlanders 1-0 (1-0, 0-0, 0-0)