Az IIHF szünet hátterében…

Mint azt mindenki nagyon jól tudja, novemberben nemzetközi IIHF szünet van, amit azzal a céllal találtak ki, hogy a nemzetek válogatott sportolói összetartásokon, tornákon vegyenek részt, csiszolhassák a csapatok a technikát, kiteljesítség az elképzeléseket, s mind ez miért: Természetesen minden válogatott a korosztálya világbajnokságára készül. A hírek a nemzeti csapatokról szólnak, minden hokiszurkoló tornákra megy, hogy támogassa kedvenceit, mindenki a piros-fehér-zöld színek kombinációját látja a szemei előtt Magyarországon.

Igen ám, de mi van ilyenkor azokkal a játékosokkal, akiknek nem jutott ki a nemzeti válogatottban való szereplés? Szünet, pihenő, regenerálódás, “szabi”? NEM! Az Angels NJSE, a DVTK Jegesmedvék, és az FC Hatvan Girls játékosait kérdeztük:

Jabab Flóra, az Angels NJSE csatára elmondta, a csapat ugyanúgy edz, ahogy azt egyébként is szokta. “Megmondom őszintén, sokszor észre sem vettem, amikor volt… Szóval nem csinálunk semmi különöset, csak éljük tovább életünket.”

Lipusz Emma, a DVTK Jegesmedvéktől így látja az ilyen szüneteket: “Ebben az időszakban különösebb változás nincs nálunk. Ugyanúgy zajlanak az edzéseink, mint ahogy eddig megszoktuk. A fiúknak szünet van ezen a héten, így a jeges edzések rendje megváltozik, ezáltal kapunk egy kis plusz jégidőt, aminek nagyon örülünk. Meccsünk ugye ilyenkor nincs, így tudunk kicsit pihenni, és készülni a jövőhét csütörtökön lévő meccsünkre, amit a kmh ellen játszunk a Tüskesátorban. Szabadidőnkben pedig szurkolunk a valogatott csapatainknak!”

Az FC Hatvan Gigászai egy ,,rövid”, 3 napos edzőtáborra utazott Kiskőrösre – meséli Tajti Petra, a csapat csatára. “Az edzőtáborban minden utánpótlás korosztály képviseltette magát szép számban. Napi 2 jegesedzésünk volt, utána levezetésként szárazedzés. Kiskőrösön a Hotel Imperial Gyógyszállóban szálltunk meg, ahol a hotel melegvizes gyógyfürdőjében délelőtt és délután is ellazíthattuk fáradt izmainkat. Nagyon készültünk rá hogy az U14-es tabellán mögöttünk álló HC Kikőrös otthonában egy edzőmérkőzést játszhassunk, erre végül nem került sor.” A történethez hozzá tartozik, hogy az FC Hatvan Girls csapata az anyaegyesület több korosztályában játszó lányokból áll össze, ezért fontos, hogy az edzőtáborban minden korosztály képviseltetni tudta magát.