Október 4-én, csütörtökön fogadta Miskolcon a MAC MArilyn csapatát a DVTK Jegesmedvék. Bár a Marilyn-es lányok fölényesen, 12:1-re győzedelmeskedni tudtak, mégis nagy fordulópont volt ez a “Jegesmacik” életében, hiszen megszerezték első góljukat az U25-ös bajnokságban.

A vendégektől Victor Zsuzsi, a MAC Marilyn 2-ik góljának szerzője értékelte a mérkőzést: Marilyn B csapatunk megszerezte első győzelmét az U25-ös Bajnokságban. A lányokkal Miskocra utaztunk, hogy megszerezzük a 3 pontot. Köpe Szidi megszerezte élete első gólját tétmérkőzésen, lányaink kitartóan hajtottak végig a meccsen. A 1:12-es eredmény ellenére gratulálunk a Miskolc csapatának is, akik sokáig tartották magukat és végig kitartóan küzdöttek! Hosszú évek után Miskolcon újra lett női csapat, aminek nagyon örülünk.

A DVTK oldaláról a csapatkapitány, Lipusz Emma mesélt a tegnap történtekről: Az első harmadot nagyon jól kezdtük az eddigi meccsekhez képest. Több támadást is véghez vittünk, amiből gólhelyzet is kialakult, de sajnos nem tudtuk gólra váltani. Sok hazai kiállítás is nehezítette a játékunkat, amit az ellenfelünk gólra is váltott, de a kapusunk ennek ellenére is remekül helyt állt ezekben a helyzetekben is. Mi nem tudtuk kihasználni az emberelőnyünket, így az első harmad végén 3:0-val zártunk. A második játékrészben kicsit “engedékenyek” voltunk, nem védekeztünk túl jól, és a támadásainkat sem érvényesítettük, ezt két góllal büntette a MAC csapata. Ezt követően Gábor Imelda kitört a védők közül, és gyönyörű gólt lőtt a felső sarokba (5:1). Ez a DVTK csapat első gólja volt a bajnokságban, úgyhogy nagyon boldogok vagyunk. A harmadik harmadban szintén kiállítások gátoltak minket, és úgy gondolom kissé elfáradtunk, amit az ellenfél csapata remekül kihasznált. Természetesen hasznos meccs volt ez számunkra, tanultunk a hibáinkból, és készülünk a következő mérkőzésre. Ezúton szeretnénk gratulálni a MAC Budapest Marilynnek a győzelemhez.

Eredmények

Csapat1st2nd3rdTVégeredmény
DVTK0101V
MAC Marilyn32712GY

Kategória: Női U25