Talán mindanyiunk számára ismerős a történet, miszerint a Fodor Zoltán vezette KEHV Lakers csapata a kezdeti nehézségekkel küzdve, picit döcögősen kezdte meg első szezonját az EWHL bajnokságban.

November 17-ig mindösszesen a Neuberg ellen tudtak győzelmet aratni, ez azonban a fordulónapon megváltozott… Ezen a napon a DEC Salzburg Eagles csapatát látogatták meg, akik erős középmezőnyös csapatnak mondhatók a bajnokságban. Nagy meglepetésre, rendes játékidőben egy góllal meg tudták verni ellenfelüket (1:2), így már 6 pontot birtokolva a szezonban. Nagy valószínűséggel a csapat összeérésének, valamint az edzői instrukciók megértésének köszönhetően a csapat magasabb színvonalú játékkal tudja képviselni már az EWHL-t.

Budapesti körútjuk első napján a Budapest U25 Select csapatával néztek szembe, akik a Kisstadionban fogadták ellenfelüket a szombati játéknapon. Az FTC-Telekom és MAC Marilyn egyvelegéből álló csapat nagy elánnal ment neki a mérkőzésnek, de a jelek szerint a Lakers keresztbe húzta számításaikat, és a kezdő korongbedobást követően, egy pillanatig sem kételkedve önmagukban küzdöttek a 3 pontért.

Az első játékrész feléig fej-fej mellett haladtak a csapatok, a 13-ik percben Butler Danielle szerezte meg a vezetést Tóth Enikő átadásából, aki nem sokat váratott magára, szűk két perc múlva kettőre növelte csapatuk előnyét a házigazdával szemben. Kapuralövések tekintetében is erősebbek voltak a vendégek, az első játékrészben 16-szor sikerült kapura juttatni a pakkot. A második felvonásra az U25 Select összeszedte magát, olyannyira, hogy háromszor is sikerült zsinórban betalálniuk Adamitsch Anja kapujába. Először Kiss Andrea, másodszor Seregély Mira, majd újra Kiss Andrea volt eredményes egyenlő létszám mellett. A harmadok játéka volt ez, hiszen a záró felvonásban újra a vendégek tudtak felül kerekedni, a nagy elánnal megérkező Lakers csapatából a 44-ik percben Lopez Alessandra kapott büntetőlövési lehetőséget Timkó Blanka szabálytalansága miatt, amit sikerült is értékesítenie, így egalizálni az eredményt. Három perc múlva Ropatsch Valentina, az első soros center került helyzetbe, be is talált, az ő neve mellé jegyezték a győztes gólt. A következő találatot Butler Dainelle jegyezte, újra Tóth Enikő átadásából. Dauböck Lena gólja zárta a mérkőzést, Butler Danielle átadásából, ezzel beállítva a 3:6-os végeredményt. Tóth Enikő a mérkőzésen egy gólt szerzett, és két assziszttal szolgálta ki csapattársát, így önmaga 3 egységgel gyarapította a kanadai táblázaton gyűjtött pontjait.

Fodor Zoltán elmondta, úgy kezdték a mérkőzést, ahogy eltervezték. Nyomás alá tudtuk helyezni az ellenfelet, működött a letámadásunk, agresszívek voltunk, és ennek következtében korongokat tudtunk szerezni a támadó harmadban, ezáltal akadtak komoly helyzeteink, amiket gólra váltottunk. A második harmadban bent maradtunk az öltözőben, amit az U25 ki is használt, és átvették a játék irányítását. A Harmadik játékrészben egy cél volt, hogy visszatérjünk arra az útra, ahol elkezdtük a meccset. Fegyelmezetten, cseréről-cserére építkeztünk, élesek voltunk a támadó harmadban, és szervezetten védekeztünk.

A csapat a mai napon a KMH Budapest lányaival néz szembe, akik a nyolc eddigi mérkőzésükön 100%-os teljesítményt nyújtottak, pontvezsteség nélkül. A Lakers ezzel a győzelemmel feljött a tabella 6-ik helyére, 9 ponttal, megelőzve a Budapest U25 Select együttesét, akik szintén 9 ponttal állnak a tabella 7-ik pozícióján.

 

Gratulálunk a KEHV Lakersnek, Fodor Zoltánnak, és Tóth Enikőnek is!

Kategória: EWHL