Feltörekvő fiatalság 2. rész

Sorozatunkat a 2004-ben született, mindig mosolygó Szelényi Ninával folytatjuk, akire talán igazán illik az a közmondás, hogy “Kicsi a bors, de erős”. Részt vesz az U16-os, illetve a női bajnokságban a MAC színeiben. Vele beszélgettünk arról, hogyan kezdte űzni a jégkorongot.

“2011-ben kezdtem el játszani, az akkoriban még Budapest Stars néven induló Vasas HC színeiben.” – kezdte mesélni Nina. “Mindig jártam a nővérem , Szelényi Lilien edzéseire és meccseire, nagyon tetszett akkor ez a sport, és mivel a szüleim is támogatták az elejétől fogva, nem volt kérdés, hogy én is elkezdek játszani. Nagyon jól éreztem magam a Vasasban, de jött egy edzőváltás, és nem kaptam annyi lehetőséget meccseken, így meg kellett hoznom egy döntést.”

“2014-ben igazoltam át a MAC Budapest csapatához, ahol Buzás Norbert és Marton Tibor felkaroltak engem, és segítettek nap, mint nap, hogy fejlődjek. Későbbiekben Ritter Zsolt kezei alá kerültem, és csatlakoztam a MAC Marilyn női csapatához is. Idén kezdtem a MAC U16 B csapatánál, ahol sok játéklehetőséget kapok, ami sokat segít a fejlődésben, de legtöbbször a női DEBL és EWHL bajnokságban mérettetem meg magam.”

“Nagy álmom, hogy majd, ha el jön az idő viseljem a címeres mezt, ahogy a példaképem Huszák Alexandra is. Mondhatnék NHL-es sztárokat, de miért tenném, amikor Magyarországon is vannak tehetséges női játékosok, akiktől nagyon sokat lehet tanulni, és felnézni rájuk.”

Nina idén 14 évesen beküzdötte magát az U18-as válogatottba, ahol lehetősege volt képviselni Magyarországot egy Négy Nemzet Tornán Lengyelországban. “Ez volt talán eddigi legjobb élményem – folytatta Nina. Az összetartáson jól vettem az akadályokat, így elutazhattam a csapattal, ahol Bedő Botond szövetségi kapitány vezérletével elsöprő sikert arattunk és megnyertük a tornát. A döntőt a házigazda lengyelek ellen játszottuk, amit  4-1-re nyertünk. Nagyon örültem, hogy pontot is szereztem, és egy nagyon szép gólpasszal hozzá tudtam járulni a sikerhez.”

További sok sikert kívánunk a sportban, tanulásban, és az élet minden területén!