Megkezdte felkészülését a Hokiklub Budapest EWHL csapata, melynek vezetőedzői teendőit a múlt héten érkező, finn Jari Risku látja el, Szilágyi Levente, másodedző (DEBL vezetőedző) segítségével. Jari már nem először jár Magyarországon, a helyi embereket nagyon barátságosnak és segítőkésznek találja.

Kérdésünkre, miszerint az egyesülettel, és a lányokkal való közös munkáról kérdeztük, azt válaszolta, hogy mind a játékosok, mind pedig az “off-ice” stábtagok körül nagyon jó az atmoszféra, mindenkinek nagyon jó a hokihoz, sporthoz és az élethez való hozzáállása.

Kíváncsiak voltunk, hogyan látja az edzéseket egy hét után, amire a következő választ kaptuk:

Minden nap jó lépéseket teszünk előre, minden közös munkát nagyon élvezek a lányokkal. Nagyon sokat tanulok én is minden egyes játékostól. Már elkezdődtek a játékos interjúk, ami el fog tartani egy jó darabig. Nagyon sokat segít számomra, ha minden játékos gondolkodását megismerem az életről, a hokiról, a sportról. Az “utazás” még csak most kezdődött, de úgy érzem, jó úton haladunk. 

Jari Risku számára egyáltalán nem idegen a lányokkal való közös munka. 18 évet dolgozott női csapatokkal, tanárként, egy sport specifikus középiskolában. 10 éve a finn női válogatottnál stábtag. A finn női u18-as válogatottnál előbb másodedző, majd vezetőedző pozícióba került. Az utolsó kérdésünkkel az idei szezon célkitűzéseire kérdeztünk rá, amire a következő szavakkal válaszolt az edző:

Fejleszteni minden egyes játékost, és magát a csapatot megtanítani arra, hogy hogyan éljünk, edzünk, és játsszunk, mindenki ugyan úgy, és természetesen célunk hogy megnyerjük a megfelelő mérkőzéseket. Ez nem lesz egy egyszemélyes mutatvány. A KMH nagy lehetőséget adott a kezembe, rengeteg jó emberrel, akik körül vesznek, mint például Levi (Szilágyi Levente), az erőnléti edző, Ottó, és a fizioterapeuta és csapatvezető Anna, akikkel folyamatosan együtt dolgozhatok. Segíteni fogok Levinek a DEBL csapatban is, ahol a tehetséges KMH-s játékosok új generációja játszik.
Az EWHL csapat pénteken (2018.08.10.) Pozsonyba utazik edzőmérkőzésre, majd vasárnap hazai jégen fogadja a Bratislava együttesét a Tüskesátorban egy visszavágóra.
Sikeres szezont kívánunk Jarinak, és természetesen a csapatnak is!