Odnoga Lotti a Dartmouth College-ban folytatja

Odnoga Lotti a Dartmouth College-ban folytatja

2018.02.04. Off By F.J.
A magyar válogatott Odnoga Lotti a Dartmouth College-ban folytatja pályafutását. – írta meg a jegkorongszovetseg.hu
Odnoga harmadik évét tölti a Vermont Academyn. A győri születésű lány a Dunaújváros csatárának, Odnoga Mátyásnak a húga.
„A Dartmouth azon egyetemek közé tartozott, ahova nagyon be szerettem volna kerülni, de nem gondoltam volna, hogy ez sikerülni is fog. Ez egy Divízió 1-es egyetem New Hampshire-ben, 45 percre Vermonttól. Ebben az egyetemi városban mindenki nagy hoki rajongó, mindig nagy tömeg érkezik a mérkőzéseikre.”
Odnoga oktatási szempontból is megfelelő egyetemet választott véleménye szerint.
„A Dartmouth az Ivy League-ben szerepel, ami Amerika elit ligája, amiben összesen nyolc egyetem szerepel, köztük a Harvard, a Yale és a Prince-ton is. A döntésemben az is közrejátszott, hogy elit oktatásban vehessek részt, ezzel felkészülve a jégkorong utáni életre. Hogy mit fogok tanulni, azt még nem döntöttem el véglegesen, ezt csak az első évem elején kell eldöntenem. Első évemben a kötelező tárgyak mellett én állíthatom össze a tárgyaimat, így lehetőségem van, hogy kipróbáljam azokat a szakokat, amik érdekelnek, de valószínűleg az egészségügyi szakot fogom választani.”
A Dartmouth mellett rengeteg választási lehetősége volt Lottinak. Ösztöndíjat ajánlott neki az RPI, a Union College, a Holy Cross, a Vermont és a Boston University is.